Inför Sommarcampen 2017 har vi valt att kolla av läget med två av herrlaget spelare, som båda själva varit delaktiga i FCH:s diverse camper genom åren. Hobbe Zachau, som kommer från Örkelljunga och varit med på fyra sommarcamper samt Fredi Petersson som gått vägen genom de egna leden, har fått äran att svara på frågor gällande vår sommarcamp.

Först och främst, hur är läget med er?

H: Det är bara bra med mig, mitt uppe i försäsongen och längtan efter ny innebandysäsong är stor. Vi har tränat på med laget sedan mitten av maj, och nu är det individuell träning som står på schemat.
F: Det är mycket bra med mig med. Som Hobbe sa, så är vi mitt uppe i försäsongsträningen vilket gör att man får slita och stå i för att vara så bra förbered som möjligt när man går in i hall i slutet av juli månad.

Hobbe, du har varit med på många av FCH:s camper, men kommer inte själv från föreningen, hur kommer det sig att du åkt till FCH:s Sommarcamp?
H: Roligt att få träffa nytt folk och få spela med andra än de man spelar med till vardags. Sen blev det naturligt att åka till Helsingborg med SSL-stjärnor och tränare som håller hög nivå. Då vet man att man får bästa tänkbara träningsförhållanden.

Varför tycker ni att man som barn mellan 6-14 år ska gå på FCH Sommarcamp?
H: För att man skaffar nya kompisar och utvecklas som innebandyspelare. Det är fyra dagar med otroligt mycket innebandy, skoj och skratt. I den åldern är det otroligt viktigt att ha roligt när man idrottar.
F: Man träffar många nya kompisar med samma intresse som en själv, både från Helsingborg men även utanför. Man får spela mycket innebandy och man får träffa sina förebilder.

Som sagt har du själv varit med på en del camper genom åren, vad tyckte du va bäst och mest lärorikt med FCH:s camper?
H: Varit roligt att umgås med andra med samma intresse och få se hur SSL-spelare tränar. Som ungdom ser man upp till stjärnorna, och att då får träna med dem är har en otrolig dragningskraft.
F: Man fick höra lite nya tränare och ledare som såg saker på andra sätt än dom man har i klubblaget. Det jag minns var att man spelade väldigt mycket så man utvecklade sin spelförståelse sen var de någon station som bara var att man stod och sköt, så man blev helt enkelt en lite bättre innebandyspelare. Men de allra bästa va nog att man träffade lite nya kompisar och fick träffa några av sina förebilder.

Vad tror du att du kan lära ut till barnen på FCH Sommarcamp 2017?
H: Jag tror jag kan lära dem lite av varje, lite skott och lite passningar, men framför allt att ha otroligt roligt!
F: Inte att skjuta i alla fall, haha! Jag kan nog lära dom lite allt möjligt och göra mitt bästa för att alla ska trivas och ha en riktigt rolig vecka hos oss i FCH. Hoppas vi ses i augusti!

Tack så mycket för era svar! Vill just DU vara med på fyra fullspäckade dagar med innebandy och skoj, samt mäta dina kunskaper mot världsstjärnor, är det fortfarande inte för sent att anmäla dig till Sommarcampen 2017. Mer info finns att ta del av på hemsidan.

Inför FCH Sommarcamp med våra nya herrlags spelare